Kategorier
Jurist

Advokat i Göteborg hjälper er vid en vårdnadstvist

Det är inte lätt att hamna i en vårdnadstvist. Ibland finns det inget annat val än att ta hjälp av en duktig advokat i Göteborg som hjälper er att medla. 

Emma och David bodde i huset de hade köpt gemensamt för nio år sedan. De älskade huset och hade hunnit med att skaffa en dotter där – Lily. De drömde om ett liv tillsammans, där de skulle spendera sin tid på äventyr och i sitt hus med sin högt älskade dotter. Men med tiden splittrades drömmarna och deras kärlek bleknande. De kunde inte hålla ihop drömmen men båda älskade Lily över allt annat. 

De försökte fördela vårdnaden själv till en början. Men det tog inte lång tid innan det blev diskussioner som ledde till konflikter. Båda två ville ha Lily hos sig mestadels och kunde inte komma överens. Nu hade de hamnat där de inte ville hamna, i en bitter tvist om vårdnaden. 

Hjälp från en advokat 

David och Emma började med att vända sig till familjerätten i Göteborg, där de kunde få den hjälp de behövde. Men det blev ganska uppenbart att de inte kunde nå en överenskommelse med deras hjälp, så de vände sig istället till en familjerättsjurist. 

Juristen hade sett många liknande ärenden innan. Hon förstod hur tufft det var och fanns där för att hjälpa dem igenom denna process. Hon satt där och lyssnade på deras mål och önskemål när de gällde dottern Lily för att kunna hjälpa dem på bästa sätt och hitta en lösning som skulle passa för alla. 

Advokat ser till alla sidor 

Efter att ha samlat information förberedde juristen ett möte där både Emma och David var närvarande. Hon arbetade med att medla och resonera om deras bekymmer och försökte hjälpa dem att hitta en lösning som skulle gynna dem alla. Inte minst Lily som gick igenom en stor förändring i livet med föräldrarna som separerade. 

Efter många möten och diskussioner började de förstå att de behövde samarbeta för sin dotters skull. De båda kunde se hur mycket detta hade tagit på henne och stod inte ut med att hon skulle komma i kläm längre. Därför var de tvungna att komma fram till en lösning. 

Hitta en lösning med advokat 

Till sist kom Emma och David överens om delad vårdnad av Lily. Det hade de inte gjort om de inte vänt sig till en jurist som tog hand om deras vårdnadstvist i Göteborg. Trots det var det inte helt perfekt, det var otroligt svårt och kämpigt för dem alla. Men de var redo att prata och lyssna för att hålla det på en bra nivå. 

Utan denna fantastiska jurist hade de inte kommit så här långt. De ville knappt ens tänka på hur dåligt Lily skulle må om detta fortsatte. De visste att givetvis skulle de båda få ha henne, men att vara utan henne i flera dagar, var otroligt svårt för båda. Det var något de fick lära sig med tiden, men kärlek för henne, det fanns det.