Kategorier
Bygg

Fasadmålning Stockholm – heta trender att hålla koll på

Dags att måla om fasaden i Stockholm? I den här texten ska vi dig några råd kring valet av kulör och utgå från några av de heta trender vad gäller detta. Innan dess så ska vi dock även peka på vikten av professionell hjälp i samband med en fasadmålning i Stockholm. 

Skillnaden mellan att måla om interiören och att genomföra en fasadmålning är att färgen som appliceras även måste ge ett skydd åt ditt hus. Fel val av färg eller ett fuskjobb kommer att innebära att du redan efter några år tvingas måla om. Att måla om fasaden i Stockholm är ett ytterst krävande projekt som kräver stor omsorg. 

Många privata villaägare som tror sig kunna använda semestern för detta projekt tvingas krypa till korset och inse att de tagit sig vatten över huvudet. Det man trodde skulle bli enkelt visar sig rätt snabbt bli ett övermäktigt projekt. Därför är det bättre att direkt anlita en målare. Du betalar mer pengar, men i slutändan så är det en investering både sett till det estetiska och sett till hållbarhet och livslängd. 

Med det sagt, här kommer de heta kulörerna för dig att välja mellan: 

  • Grå – i en dovare nyans. Grått i en dov nyans passar lika bra på mer moderna, minimalistiska hem som på mer traditionella hus. Tänk på att matcha med antingen vita eller svarta detaljer och du ger din villa ett modernt och snyggt uttryck. 
  • Mörkblå. Interiört har mörkblå länge varit en het kulör – men nu börjar detta synas även på fasader. Och, varför inte? Det blå färgen skapar en spänning och en personlighet som gör att man hajar till när man ser den – på ett bra sätt. Det är vågat, men det är också något som kan ge en rejäl belöning. Matchar du med vita knutar så skapar du en väldigt häftig kontrast. 

Beige. Ett klassiskt kort som är långt ifrån tråkigt. Det ger dig en inbjudande, varm och välkomnande villa. Matcha gärna med trädetaljer om du vill få ett hus som känns lite mer spännande.